Hyvät uutiset ensin. Sain kuulla, että pääsin hakemaani vuoden määräaikaiseen työhön. Työpaikka on sama mikä nytki pienin muutoksin. Kivaa, nyt tarvii vaan alkaa asunnon hakuun. Tämä tarkoittaa siis sitä, että tämä kahden kaupungin elämä jatkuu ensi kesään asti. Autokaupoillekin tarttis alkaa, mutta ehkä se asunto on ensisijainen tällä hetkellä.

Huonoja uutisia on, että Laulavalle iski paha silmätulehdus ja käytiin lääkärissä tiistaina. Silmätulehdukset ovat kevään ja kesän aikana ilmaantuneet aina tällä kotipaikkakunnallamme, 
ei koskaan kakkoskaupungissamme, joten luultavasti täällä on enemmän ilmassa pölyä tai ilmaston erilaisuus muuten vaikuttaa Laulavan silmiin. Luomien alla oli nytkin likaa, vaikka olin huuhdellut silmiä keitetyllä vedellä ja silmähuuhteella. 
Lääkärikin joutui huuhtomaan silmät ja luomien alustat kahdesti ennenkui sai ne puhtaiksi.

Kaikki oireet huomioon ottaen lääkäri päätyi siihen, että todennäköisesti Laulavalla on jonkin sortin allergia. Kortisonilääkityksen määräsi nyt alkuun ja täytyy alkaa etsimään sopivampaa ruokaa. Laulava on syöny tiettyä ruokaa pennusta asti, mutta ilmeisesti talvella tuli mitta täyteen, kun se ei enää maistunut. Ihmekkös tuo, eihän sitä itekään jaksaa aina samaa ruokaa syödä. Laulavan vatsa ei vaan 
tähän mennessä ole muita ruokia kestänyt. Löysin sitte erään ruokamerkin, joka sille maistui todella hyvin ja myös vatsa kesti sen. Luultavasti tämä ruoka ei nyt sitte Laulavalle passaakaan, kun silmät kutisee ja tulehtuu vähän välistä ja iho kutisee muutenkin, varsinkin kuonosta ja tassuista. Luultavasti huomena täytyy soittaa lääkärille uudestaan, sillä silmien rähmiminen on vähentynyt, mutta silmät ovat edelleen punaiset ja sumuiset ja arat. Inhottavaa katsella, kun toinen sairastaa. Toivottavasti rakas Laulava paranee pian.

Opin eläinlääkärillä taas jotain uutta. Olen aina luottanu vanhan kansan oppeihin, että silmät huuhdellaan keitetyllä vedellä. Lääkäri kuitenkin sano, että maito on parempi aine tähän. Ite olin kyllä vähän ihmeissäni ja kysyin, ettäkö ihan maitoa--mutta joo, niin se lääkäri vaan sano. Nyt on sitten ostettu iso lääkeruisku, jolla ruutataan toisen silmiin maitoa. Vieläki kyllä olen vähän ihmeissäni, että noinko se maito voi olla hyväksi silmään, mutta ei se ainakaan pahaa ole tähän mennessä tehny.