Kuinka kylmää voi toukokuun loppupuolella olla? Niin kylmää, että päivisin satelee lunta ja saa toppatakin vetassa niskaan, ettei palellu turhaan. Kävin lauantaina kaupungilla ja ei ollu kuulkaa villakangastakki _yhtään_ liikaa! Koska se kesä tulee?

Ollaan Laulavan kanssa tehty joka päivä metsälenkki, jonka ajan se saa juosta irti  mielinmäärin. Meidän reitti on sellainen, että siellä harvoin tulee muita vastaan ja onneksi on semmosta maastoa, että näkee heti jos joku kauempana liikkuu. Silloin laitan tietenki koiran heti kiinni, tuota meitin Laulavaa kun voi jotku ihmiset pelätäkin. Vaikka tiedän kyllä, että Laulava ei todellakaan välitä vieraista ihmisistä vaikka olisi irti. Menee vaan ohitse, mutta olen myötätuntoinen koirapelkoisia ihmisiä kohtaan ja otan aina koiran kiinni nähdessäni muita ihmisiä tulevan vastaan. Pidän huolen siitä, ettei kenenkään tarvitse meitä ainakaan pelätä metsässä liikkuessaan.

Tämä vuodenaika tuo lattialleni ilmaisnäytteitä tuolta metsän maaperästä. Tai Laulava niitä tuo.. Hiekkaa, multaa, havuja, lehtiä.... Imuri on kätevä keksintö. Nykyään saadaan lenkiltä tulla suihkun kautta. Laulava tietää, että kun lenkiltä tullessa wc:n ovi aukaistaan, mennään sinne suihkukoppiin odottamaan, jotta mamma saa takin pois päältä. Suihkukoppi on tosin hankala Laulavan kanssa, se kun on sen kokoinen, että juuri ja juuri mahtuu siellä kääntymään.. Ensin suihkutellaan jalat ja mahan alusta, sitten levitän pyyhkeen lattialle suihkukaapin kynnyksen eteen ja Laulava tulee puoliksi kynnyksen yli siten, että etujalat ovat pyyhkeellä. Siinä se seisoo ja odottelee kärsivällisesti, että saan etujalat ja mahan alustaa kuivattua ja luvan saatuaan, nostaa takajalatkin pyyhkeelle. Loputkin kuivattuani annan Laulavalle luvan poistua. Näin meillä tiskataan koira! (tulis jo kesä ja kuivat kelit!)